2019 - 2020 | Chernivtsi region, Ukraine | Area: 420 м2
About
The house, located on the banks of the Nistru River at the foot of the hill, was conceived as a completely self-sufficient space for a large family. It was possible to place on the site the main two-story building of the house, a summerhouse and a pool.The residential building has two floors. On the first floor, there is a living room, a kitchen-dining area that opens onto a terrace with a summer kitchen, an office and some technical rooms such as a boiler room and a laundry. On the second floor, there are three bedrooms and a host bedroom, which opens onto a terrace above the barbecue area. The summerhouse has a sauna and a relaxation room.The facade on the roadside is oriented to the north and is conceived completely blind. A part of the wooden panels of the second floor is installed on a system that allows the facade to move to the side, opening the bedroom windows and the entrance to the balcony, which is above the entrance platform. In contrast to the north facade, the south is completely glazed and offers picturesque views of the courtyard with a swimming pool and the Nistru River.
Casa, situată pe malul râului Nistru, la poalele unui deal, a fost concepută ca un spațiu complet autosuficient pentru o familie mare. Pe teren a fost posibilă amplasarea clădirii principale, a casei de vară și a piscinei.
Clădirea rezidențială cuprinde 2 nivele. La parter se află o cameră de zi, o bucătărie-sufragerie care se deschide spre o terasă cu o bucătărie de vară, un birou și incaperile tehnice. La etaj se află 4 dormitoare, dintre care, dormitorul matrimonial se deschide spre o terasă deasupra zonei de grătar. Casa de vară are o saună și o zona de relaxare.
Fațada de la/dinspre drum este orientată spre nord și este concepută complet fara goluri. O parte din panourile din lemn de la etaj sunt instalate pe un sistem care le permite să se deplaseze lateral, deschizând ferestrele dormitorului și accesul la balcon. Spre deosebire de fațada nordică, cea de sud este complet vitrata și oferă o priveliste pitoreasca a imprejurimilor.

Дом, находящийся на берегу реки Днестр у подножия холма был задуман как полностью самодостаточное пространство для большой семьи. На участке получилось разместить основное двухэтажно здание дома, летний дом и бассейн.Жилой дом включает 2 этажа. На первом размещены гостинная, кухня-столовая выходящая на террасу с летней кухней, кабинет и технические помещения котельной и прачечной. На втором этаже разместились 3 спальни и хозяйская спальня выходящая на террасу над зоной барбекю. В летнем доме разместили сауну и комнату отдыха.Фасад со стороны дороги ориентирован на север и задуман полностью глухим. Часть  деревянных панелей второго этажа установлены на системе, позволяющей фасаду сьезжать в сторону, открывая окна спальни и выход на балкон над входным тамбуром. В противовес северному фасаду, южный полностью остеклен и открывает живописные виды на внутренний двор с бассейном и на реку Днестр.   
Architects: Vladimir Pinzaru, Veaceslav Profir, Muntean Veaceslav, Serghei Rosca
Status: work in progress​​​​​​​
Type: private house